flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення зборів суддів Славутицького міського суду Київської області від 17 квітня 2015 року

20 квітня 2015, 15:00

 

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 07 липня 2010 року (зі змінами, внесеними Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12 лютого 2015 року № 192-VIII) адміністративними посадами в суді вважаються посади голови суду та заступника  (заступників) голови суду.

Голова місцевого суду, його заступник, голова апеляційного суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники обираються на посади зборами суддів відповідного суду із числа суддів цього суду.

Голова місцевого суду, його заступник, голова апеляційного суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники обираються на посади строком на два роки, але не більш як на cтрок повноважень судді, шляхом таємного голосування більшості від кількості суддів, які працюють у відповідному суді.

У суді, кількість суддів в якому перевищує десять суддів, може бути обраний один заступник голови суду, а у суді, кількість суддів в якому перевищує тридцять судів,- не більше двох заступників голови суду.

         17 квітня 2015 року відбулися збори  суддів Славутицького міського суду Київської області. За результатами таємного голосування, з числа суддів Славутицького міського суду Київської області, головою суду було обрано Орла Анатолія Сергійовича.